КОЗМЕТИКА ЗА ЛИЦЕ

Днес, поддържаме младостта и красотата възможни с помощта на ефективни методи на козметологията и пластична хирургия. Но не е модерно жените да се загубят в такова голямо разнообразие от козметика и пластични процедури. Важно е да знаят и да умеят да изберат това, което наистина е подходящо за тях!

В този ред на мисли козметика за лице представя най-иновативни и доказани продукти за актуализациите в света на козметологията и пластична хирургия. Ще научите всичко за съвременните методи за подмладяване, подхранване и грижа за кожата, предназначени да помогнат на жените да станат по-млади, по-красиви и по-уверени.

Съхранете красотата на кожата: Тайните на грижа за кожата

Перфектно състояние на кожата прави всяко момиче, красиво, дори без да прилага грим. Епидермисът изглежда привлекателно, когато правилно се грижим за него. Така че нека да говорим за това как правилно да се грижим за кожата.

Козметика за лице – с цел кожата на лицето да остава красива и привлекателна толкова дълго, колкото е възможно е важно да се организират грижите за нея. Необходимо е да избере козметиката в зависимост от вида на епидермиса.

Има три вида кожата, въпреки че някои от тях са рядкост – „чиста“, повечето хора имат комбиниран вариант:

  • Нормална. Хората с този вид епидермис притежават свеж и здравословен тен. Акне, пъпки и малки несъвършенства по лицето при този тип кожа се контролират лесно с подходящата козметика. Достатъчно е само измиване с вода и кожата бързо се връща към нормалната си форма;
  • Суха. След измиване и от студа епидермиса се чувства опънат. Това неприятно усещане присъства, докато човек не прилага крем;
  • Мазна. Това е груба кожа, при която присъства акне и други несъвършенства. След измиване тя продължава да свети и не изглежда чиста. При този тип кожа се изисква специална козметика, която да нормализира епидермиса. Нужна е и постоянна грижа.

Как да се грижи за суха кожа. Специалистите препоръчват да се стартира процедура за грижа с измиване на сутринта. За да направите това, изберете козметични продукти, разработени специално за суха кожа. Желателно е да се даде предимство козметика с текстура гел или желе. Използвайте сапун за измиване, а след това нанасяйте козметични мляко, овлажнител, тоник, лосион и т.н. Той трябва да се прилага път, това е добър масаж. Тогава “ чука “ в овлажнител за лице.

Козметиката за лице с UV защита – козметиката за лице трябва да съдържа и UV защита, след което се прилагат допълнителни козметики. През пролетта и лятото е задължително да се използват слънцезащитни кремове, но дори в зимата, козметиката трябва да има UV фактор.

И не забравяйте, всички козметични продукти трябва да са подходящи за вашия тип кожа.

Козметиката срещу бръчки е добре да съдържа ретинол. Той помага за подновяване епидермиса, което прави сияйна и красива кожата.

Няколко пъти в седмицата може да се направи прочистване с маски. Такива се препоръчват и при нужда от подхранване и хидратиране.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *